Tab Tarik Elektronik Minnesota Diserang Sekali Lagi
toto

Tab Tarik Elektronik Minnesota Diserang Sekali Lagi

Keputusan sebelum ini untuk membenarkan tab tarik elektronik (EPT) beroperasi di beberapa tempat di negeri ini kini didapati salah oleh mahkamah negeriTab Tarik Elektronik Minnesota Diserang Sekali LagiSumber Imej: Shutterstock.com
Keputusan mahkamah rayuan Minnesota pada hari Isnin ini pada dasarnya memberi satu lagi tamparan hebat kepada industri, dengan alasan bahawa keputusan sebelumnya oleh Lembaga Kawalan Perjudian Minnesota pada 2019 adalah salah dan tempat seperti restoran, bar dan hartanah lain yang menganjurkan EPT pada masa ini adalah sebenarnya berbuat demikian tanpa kebenaran rasmi.

EPT telah menjadi tulang yang kuat dan perbalahan bagi negeri dengan hujah-hujah yang sudah biasa. Pemilik perniagaan kecil telah memanggil EPT sebagai talian hayat semasa nadir pandemik dan mengatakan bahawa tanpa mereka – mereka mungkin akan keluar dari perniagaan. Lebih penting lagi, EPT ialah Data HK penjana pendapatan penting untuk badan amal. Pengendali permainan puak melihat EPT sebagai ancaman kepada operasi permainan mereka sendiri, kerana mesin ini menyerupai slot terlalu banyak untuk mendapatkan pengampunan dan tidak dikawal.

Mengesan Punca Masalah dengan EPT
Komuniti Shakopee Mdewakanton Sioux (SMSC) telah mengangkat senjata dan membawa kes terhadap Lembaga Kawalan pada 2019, memaksa isu tersebut dan menghendaki EPT diklasifikasikan sebagai slot atau pengawal selia menukar takrifan slot semasanya.

Pemilik EPT juga tidak salah. Minnesota memang memilih untuk menghalalkan penyelesaian ini sebagai sumber pendapatan tambahan yang baik untuk Stadium Bank AS di Minneapolis. Keluhan semakin memuncak, dan Lembaga Kawalan memberitahu vendor untuk mengehadkan mesin mereka kepada mesin yang mendedahkan satu simbol pada satu masa. Penjual dijangka menolak, dan pengawal selia menyerah.

Walau bagaimanapun, SMSC telah menjangkakan keputusan ini dan memfailkan tuntutan mahkamah sendiri. Tahun-tahun kebelakangan ini telah berlaku ke sana ke mari antara pengawal selia dan pemilik perniagaan di satu pihak, dan puak di pihak yang lain. Tetapi keputusan hari Isnin sebenarnya adalah apa yang disebut-sebut oleh SMSC sebagai kemenangan terhadap sektor yang dilihat beroperasi secara haram.

Wang Besar dalam EPT, Adakah Mereka Di Sini untuk Menginap?
Namun begitu, EPT telah menjadi bahagian penting dalam ekonomi negeri, menjana pendapatan $1.9 bilion pada 2022, berdasarkan laporan pengawal selia. Keuntungan yang direalisasikan melalui EPT kemudiannya dimajukan kepada badan bukan untung dan badan amal, yang memberikan kes moral yang kukuh untuk kewujudan EPT. Walau bagaimanapun, SMSC tidak goyah dalam penilaiannya.

Satu kenyataan yang dikeluarkan oleh organisasi itu berkata: “Lembaga Kawalan Perjudian Minnesota telah mengabaikan maksud jelas dan niat perundangan undang-undang yang membenarkan tab tarik elektronik dalam kelulusannya terhadap permainan yang meniru mesin slot.” Namun, perjuangan masih belum berakhir. Kumpulan eksekutif Electronic Gaming Group Sam Krueger berkata bahawa EPT akan kekal di sini walaupun apa yang disifatkannya sebagai usaha puak-puak itu untuk menghentikan permainan amal di negeri ini.